Page 55 - Luontaisterveys 10/2021
P. 55
Parhaita kaliumlähteitä
100 grammassa kaliumgrammoja:
• Mineraalisuola, keskiarvo 17,88
• Mustatorvisieni, kuivattu 4,65
• Kahvijauhe, valmistamaton 3,535
• Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria 3,49
• Merilevä, nori, kuivattu 2,84
• Basilika, kuivattu 2,63
• Nokkosenlehti, kuivattu 2,53
• Soijarouhe, vaalea tai tumma 2,49
• Vehnälese 2,26
• Suklaa, tumma, 80 % 1,745
• Maitojauhe, rasvaton 1,71
• Soijajauho, rasvainen 1,66
• Papu, kuivattu, keskiarvo 1,285
• Perunahiutale 1,28
• Vehnänalkio 1,06
• Pistaasipähkinä 1,042
• Herne, vihreä, kuivattu 0,918
• Luumu, kivetön, kuivattu 0,89
• Pellavansiemen, kokonainen 0,834
• Manteli 0,74
• Tilli, tuore 0,738
• Broilerijauheliha, paistettu rasvatta 0,736
• Mysli, pähkinäinen 0,72
• Marjahillo, keskiarvo 0,67
• Kantarelli, kokoon keitetty 0,6
• Kantarelli, paistettu 0,552
• Suppilovahvero, kokoon keitetty 0,592
Suolaton kaurapuuro maitoon keitettynä tarjoaa kaliumia reilun 0,2 g/100 g, • Ruisjauho, täysjyvä 0,572
mutta kaliumarvoa voi parantaa lisäämällä puuroon pellavansiemenrouhetta • Seiti, uunissa 0,512
(kaliumia 0,834 g/100 g) ja marjahilloa (0,67 g/100 g) sekä maitoa tai jogurttia. • Peruna, uusi 0,47
Lähde: Fineli
Luontaisterveys 55