Page 55 - Luontaisterveys 10/2021
P. 55

Parhaita kaliumlähteitä
                                                                                 100 grammassa kaliumgrammoja:
                                                                                 • Mineraalisuola, keskiarvo 17,88
                                                                                 • Mustatorvisieni, kuivattu 4,65
                                                                                 • Kahvijauhe, valmistamaton 3,535
                                                                                 • Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria 3,49
                                                                                 • Merilevä, nori, kuivattu 2,84
                                                                                 • Basilika, kuivattu 2,63
                                                                                 • Nokkosenlehti, kuivattu 2,53
                                                                                 • Soijarouhe, vaalea tai tumma 2,49
                                                                                 • Vehnälese 2,26
                                                                                 • Suklaa, tumma, 80 % 1,745
                                                                                 • Maitojauhe, rasvaton 1,71
                                                                                 • Soijajauho, rasvainen 1,66
                                                                                 • Papu, kuivattu, keskiarvo 1,285
                                                                                 • Perunahiutale 1,28
                                                                                 • Vehnänalkio 1,06
                                                                                 • Pistaasipähkinä 1,042
                                                                                 • Herne, vihreä, kuivattu 0,918
                                                                                 • Luumu, kivetön, kuivattu 0,89
                                                                                 • Pellavansiemen, kokonainen 0,834
                                                                                 • Manteli 0,74
                                                                                 • Tilli, tuore 0,738
                                                                                 • Broilerijauheliha, paistettu rasvatta 0,736
                                                                                 • Mysli, pähkinäinen 0,72
                                                                                 • Marjahillo, keskiarvo  0,67
                                                                                 • Kantarelli, kokoon keitetty 0,6
                                                                                 • Kantarelli, paistettu 0,552
                                                                                 • Suppilovahvero, kokoon keitetty 0,592
       Suolaton kaurapuuro maitoon keitettynä tarjoaa kaliumia reilun 0,2 g/100 g,   • Ruisjauho, täysjyvä 0,572
       mutta kaliumarvoa voi parantaa lisäämällä puuroon pellavansiemenrouhetta   • Seiti, uunissa 0,512
       (kaliumia 0,834 g/100 g) ja marjahilloa (0,67 g/100 g) sekä maitoa tai jogurttia.  • Peruna, uusi 0,47
                                                                                                           Lähde: Fineli


















































                                                                                                     Luontaisterveys  55
   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60