Page 73 - Luontaisterveys 9/2022
P. 73
Ketopariskunnan rakkaat reseptit
Kaalilaatikko keto- Ketomiehen Juo Kukkakaalirisotto
pariskunnan tapaan vihersmoothie salaattia! ketovaimon tapaan
Ketopariskunta on kaaliruokien ystäviä. Vihersmoothie on loistava aamiainen. Sen Sitruunainen kukkakaalirisotto on kiva
Ne soveltuvatkin ketogeeniseen ruokava- voi tehdä jääkaappiin valmiiksi illalla, jos lisuke monen ruoan kanssa. Voit lisätä
lioon mainiosti. Kaalilaatikon voi tehdä tiedossa on kiireinen aamu. Vihersmoo- risoton joukkoon sieniä, pekonia, katkara-
myös maidottomana, kun jättää kerman thiesta saa helposti ja hyvin kuituja ja ra- puja tai mitä vain haluat ja kaapista löytyy.
pois ja korvaa sen vedellä tai vaikka luu- vintoaineita. Tällä juomalla saat syötyä
liemellä. kätevästi myös paljon vihreitä kasviksia. 1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
400 g jauhelihaa kourallinen pinaattia 1 pieni sipuli
2 pientä sipulia 3 lehtikaalin lehteä 2 valkosipulin kynttä
2 rkl voita paistamiseen 1-2 vartta varsiselleriä 300 g kukkakaalia
1 kg keräkaalia 1-2 cm inkivääriä kuorittuna 1 rkl sitruunan mehua
1-2 tl suolaa 1 cm kurkumaa kuorittuna tai 1 rkl omenasiiderietikkaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl luomukurkumajauhetta 0,5 dl vettä
1 tl meiramia muutama rouhaisu mustapippuria kevätsipulin varsia tai ruohosipulia
1 dl vettä 1 sitruuna puristettuna 80 g parmesaanijuustoa
3 dl kuohukermaa 1 avokado suolaa, rouhittua mustapippuria,
2-4 vartta tuoretta minttua tuoreita yrttejä (esim. persiljaa)
Silppua sipuli pieneksi ja kuullota pais- (ei pakollinen)
tinpannulla pienessä määrässä voissa. 4 dl makeuttamatonta Raasta tai hienonna kukkakaali riisimäi-
Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Maus- kookosmaitojuomaa tai seksi. Voit käyttää myös valmista kukka-
ta suolalla ja rouhitulla mustapippuril- kookosmaitoa kaalimurua.
la. Siirrä jauhelihat ja sipulit voideltuun 1 rkl MCT-öljyä tai Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja voi-
uunivuokaan tai kulhoon, jos haluat se- kylmäpuristettua kookosöljyä ta. Kuumenna pannu ja lisää hienonnetut
koittaa seoksen kulhossa ennen vuokaan sipulit paistinpannulle. Kuullota hetki ja
laittamista. Kuori ja paloittele inkivääri ja kurku- lisää valkosipuli. Lisää sipulien joukkoon
Paloittele kaali sopivan kokoisiksi pa- ma. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti. kukkakaaliriisi. Hämmennä ja kuullota.
loiksi ja paista voissa sopivan kokoisis- Paloittele varsiselleri. Purista sitruunan Huolehdi, ettei pannu ole liian kuumalla.
sa erissä paistinpannulla. Mausta kaali mehu blenderiin. Laita kaikki ainekset Tarkoitus ei ole paistaa, vaan lempeästi
suolalla. blenderiin. Surauta ainekset tasaiseksi kypsentää. Lisää sekaan sitruunan mehu,
Lisää kaali jauheliha-sipuliseoksen se- smoothieksi ja nauti isosta lasista. Tästä omenasiiderietikka ja vesi. Anna kiehua
kaan uunivuokaan tai kulhoon, jos haluat reseptistä tulee kaksi isoa lasillista vihers- hiljalleen ja kypsennä risottoa noin viisi
sekoittaa seoksen erillisessä kulhossa. Li- moothieta. minuuttia välillä hämmentäen.
sää lopuksi paistinpannulle vettä ja kie- Lisää lopuksi raastettu parmesaanijuus-
hauta, jotta saat paistinpannulta aromit to ja silputut kevätsipulin varret tai ruo-
talteen. Sekoita kaalit ja jauheliha-sipuli- hosipuli. Anna juuston sulaa ja sekoittele
seos sekaisin. Lisää kuohukerma ja kaada tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
vesi uunivuokaan. Paista uunin alatasolla Voit viimeistellä risoton esimerkiksi
175 asteessa noin 1,5 tuntia. tuoreella persiljalla.
72 Luontaisterveys