Page 73 - Luontaisterveys 10/2021
P. 73
Villiyrttien ja luonnon ystävien
toivekoulutus alkaa maaliskuussa 2022
Tule mukaan Hortaohjaaja
Tule mukaan Hortaohjaaja
2.0-koulutukseen
2.0-koulutukseen
Haluatko villiyrttialan huippuammattilaiseksi?
Haluatko innostavan sesonkityön tai lisäansioita
nykyiseen toimintaasi villiyrttejä hyödyntämällä?
Tule mukaan uudistettuun ammatilliseen hortaohjaaja
2.0-koulutukseen!
Koulutus sopii hyvinvointi- ja matkailualan yrittäjille tai
sellaisiksi aikoville, luonto- ja ruokaharrastajille, matka-
ja eräoppaille sekä kaikille luonnon ystäville, jotka
haluavat jakaa osaamistaan myös muille. Innostuneista
Päätalon talviset rappuset. Taustalla näkyy aitta.
ja motivoituneista oppijoista tulee tiivis joukko, jonka
kokoontumisia odotetaan!
,,
Hyvä uni on kaiken a ja o.
,,
Mitä paremmin nukkuu, sitä
paremmin jaksaa.
vähentää kerralla majoittujien määrää, kun
huoneisiin mahtuisi yöpymään useampi-
kin. Koronan takia olemme viime aikoi-
na ruokailleet tavallista väljemmin, Aija
kertoo.
Majoituksen hinta riippuu huoneen
koosta. Yhden hengen huone maksaa 59
euroa yöltä ja kahden hengen huone 49 eu-
roa/henkilö/yö. Majoittuminen 3–5 hengen Koulutuksen laajuus on 100 lähituntia ja noin
huoneessa maksaa 39 euroa/henkilö/yö. 70–100 etätuntia.
– Enpä ole juurikaan seurannut muiden
vastaavien yrittäjien hintoja, vaikka tietysti Kouluttajina ovat hortoilu.f -sivuston ylläpitäjä,
pitäisi. Veikkaisin kuitenkin, että hintata- keruuyrttineuvoja, hortakouluttaja, kasvilääkinnän
somme on edullinen tai keskitasoa, päätel- ammattilainen FM Raija Kivimetsä ja Leena
len siitä, että kävijöitä riittää, Aija sanoo. Ilmarinen fytoterapeutti, keruuyrttineuvoja ja
Lounaspöydässä on usein tarjolla kasvis-
pataa tai uunipaistosta lisukkeenaan peru- hortakouluttaja sekä opettaja ja pitkäaikainen rehtori.
naa, tattaria tai riisiä. Lisäksi on jälkiruoka,
kahvia ja teetä sekä leipää ja yrttivoita. Il- Kysy lisää ja hae koulutukseen
taisin tarjolla on keittoa ja salaattia. lähettämällä meiliä raija@hortoilu.f tai soita
– Ruokamme on yrteillä ja intialaisil- 040 5410696. Mukaan otetaan max 20 opiskelijaa.
la mausteilla höystettyä, luomuvoittois-
ta kasvisruokaa. Kananmunaa ei käytetä
Lue lisää koulutuksesta:
ollenkaan, eikä sipulia, eikä valkosipulia, Lue lisää koulutuksesta:
mutta maitotuotteita jonkin verran. Pää-
osin ruoka on vegaania ja yleensä myös https://hortoilu.f /hortaohjaaja-2-0/
gluteenitonta. Ruoka-aineallergioita on ny-
kyään niin paljon, että teemme ruokaa,
joka sopii suurin piirtein kaikille.
– Joskus tarjoamme kermavaahtoa kiis-
selin kanssa tai juustolla kuorrutetun gratii-
nin. Vegaaneille on aina oma, vaihtoehtoinen
ruoka. Suomalaisista juureksista ja kasvik-
sista syntyy intialaisilla mausteilla sopivan
tulinenkin ruoka, Aija Lento sanoo. LT
Luontaisterveys 73