Nooran tekemä karheuden kuoriva jalkahoito sisältää jalkojen kylvetyksen, kovettumien poiston, kynsien siistimisen sekä jalkahieronnan. Kuva: Marika Kiviharju

Miehille oma kosmetologihoitola, Noora Cohadarevic, 32, alkoi kuutisen vuotta sitten pyöritellä mielessään hänen Aura-kosmetologihoitolansa miesasiakkaan ideaa. Viime vuoden helmikuussa hän perusti kosmetologihoitolan, jossa tarjotaan hoitoja ainoastaan miehille.

– Päätin, että nyt on miesten vuoro! Noora tuumaa.

Nooran Hoitola Aura ja Pramee sijaitsevat molemmat Turun ydinkeskustassa, seinänaapureina. Vajaa yhdeksän vuotta toimineessa Hoitola Aurassa Nooralla on itsensä lisäksi neljä alivuokralaista. Prameessa hän työskentelee toistaiseksi vielä yksin.

– Haaveenani on laajentaa Prameeta myös muihin kaupunkeihin ja tehdä siitä franchising- ketju, Noora paljastaa.

Yrittäjäperheestä kotoisin olevalle Nooralle yrittäjyys on elämäntapa.

– Tykkään työstäni ja asiakkaistani, hän hymyilee.

Itsestään 4-vuotiaan pojan ja kohta 3-vuotiaan tytön äiti pitää huolta puhtaalla ja laadukkaalla ravinnolla, juomalla pari litraa raikasta vettä päivittäin, liikkumalla säännöllisesti sekä nukkumalla määrällisesti ja laadullisesti hyvin. Liikuntalajeista Nooralle mieluisimmat ovat lenkkeily ja sisäpyöräily. Lenkin jälkeen hän tekee monesti kotitreenin.

Komeutta korostavan kasvohoidon lisäksi Noora tarjoaa miehille karheuden kuorivaa jalkahoitoa sekä käsihoitoa ja hierontaa, myös häiritsevät karvat saa poistettua.

– Miesten kasvojen iho on yleensä huomattavasti hoitamattomampi kuin naisten, vaikka miesten iholle kohdistuu monesti enemmän ulkoista rasitusta ja parranajon myötä jatkuvaa, ihoa kuivattavaa käsittelyä. Monesti miesten työt ja harrastukset ovat likaisempia ja hikisempiä kuin naisten. Miehet harvoin kuorivat ihoa, ja ihon pintaan jäävä kuollut ihosolukko karhentaa ja paksuntaa ihoa, sanoo Noora.

Prameessa miesten ihoa kokonaisvaltaisesti hoitava Komeuttasi korostava kasvohoito sisältää puhdistuksen, kuorinnan, naamion, hieronnan aina päänahkaa myöden ja lopuksi vielä laitetaan voiteet. 45 minuutin hoito maksaa 99 euroa. Lisäpalveluina Noora siistii asiakkaansa niin halutessa nenä- ja korvakarvat sekä kulmat.

Luonto hoitaa tuotteissa

Hoitotuotteina Noora käyttää kotimaisen, suomalaisesta työstä kertovan Avainlipputunnuksella merkityn Purodoré-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteita. Sarjan puhtaudesta ja turvallisuudesta kertoo kansainvälinen CertClean-sertifikaatti. Luonnon villiyrttien, kukkien, marjojen ja hedelmien uutosten lisäksi Purodoré-tuotteissa on yllättäviäkin, ylellisiä raaka- aineita, kuten kultaa, silkkiä, shampanjauutetta ja tryffeliä. Osa raaka-aineista on fermentoituja.

– Tässä tuotesarjassa raaka-aineet ovat tehokkaita ja ne todella vaikuttavat. Tuotteiden upea ulkomuoto tuo hoitohetkeen ripauksen ylellisyyttä, Noora perustelee valintaansa.

Jalka- ja käsihoidossa hän käyttää suomalaisen Hoitolatukun tuotteita.

– Jos miehen kasvojen iho on naisten ihoa kovemmalla, niin ovat usein jalatkin, esimerkiksi työpäivät turvakengissä ja jalkojen päällä.

Jalka- ja käsihoidoissa Noora kylvettää jalat ja kädet, poistaa kuivat kohdat ja kovettumat.

– Miehillä on käsissä monesti kovettumia, hän kertoo.

Jalat ja kädet myös hierotaan ja voidellaan. Kotihoidoksi Noora neuvoo miehiä puhdistamaan kasvonsa päivittäin puhdistustuotteella.

Kosteusvoide on hyvä laittaa aamuin illoin ja tarvittaessa sen alle hoitava seerumi. Kuorintaa hän suosittelee säännöllisesti: iho freesaantuu ja tuotteiden hoitavat aineet imeytyvät paremmin.

– Varsinkin kesällä muista voiteissa riittävän korkea suojakerroin!

– Säännöllinen ihon hoitaminen on tärkeää, mutta puhdas, ravinteikas ruoka, 2-3 litraa vettä päivittäin, liikunta ja uni ovat ihonhoidon kulmakivet, Noora korostaa.